Actief bezoek

Piemonte Verkennen

De grote steden in de buurt – Turijn, Milaan en Genua – zijn een meerdaags bezoek waard, evenals de geaccidenteerde Ligurische kust ten zuiden van Piemonte.

De nabije provinciestadjes Asti en Alba zijn een must, al was het maar omwille van hun verscheidenheid. Tussen en op de heuvels liggen verborgen parels: pittoreske dorpjes, middeleeuwse torens, monumentale kastelen, barokke kerken, uitgestrekte wijngaarden, de meanderende Tanaro. Kiezen tussen Govone, Aqui Terme, Barbaresco, Cherasco, San Martino Alfieri, Casale Monferrato, Magliano Alfieri, Canale, … is hartverscheurend. Zorg dus zeker voor een voldoende lang verblijf!

Wandelen en fietsen in Piemonte

De langste Europese wandelroute doorkruist de streek en vindt hier aansluiting op meerdere kleinere wandelpaden. Routekaarten zijn te verkrijgen bij de toeristische diensten van San Damiano, Alba en Asti.

De steile hellingen vormen voor de gedreven wielerliefhebber een ideaal trainingparcours, maar de vrijetijdsfietser zal eerder een e-bike willen huren in San Damiano d’Asti. De fietsen worden aan huis geleverd. Reserveer tijdig!

Eten en drinken in Piemonte

Piemonte en met name Bra is de bakermat van de slow food. Honger hoef je hier echt niet te lijden: gastronomische restaurants, trattoria’s, osteria’s, pizzeria’s, gelateria’s, je vindt ze tot in de kleinste dorpjes.

Het eten is onwaarschijnlijk lekker, de gastvrijheid spreekwoordelijk en de prijzen zeer democratisch. Vergeet ook niet een van die heerlijke lokale wijnen te bestellen. De grote wijngebieden van de Langhe, Monferrato en Roero produceren ware engelendranken.